Speelkwartier

Je ontkomt er niet aan... Al snel verandert je huis in een uitgebreide speelplaats met alles wat die kleine zich wenst binnen handbereik. Van kleine lego stenen tot enorme loopauto's. Maar is alles wel veilig genoeg?

 

 

Tips

  1. Kijk of het speelgoed een CE-keurmerk heeft. Dat geeft aan of speelgoed veilig genoeg is bevonden. In het warenwetsbesluit staat precies aangegeven aan welke veiligheidseisen speelgoed moet voldoen. Zo mag het niet makkelijk breken, vlam vatten of ontploffen. Daarnaast moet worden vermeld wanneer het niet geschikt is voor kinderen onder de drie jaar.
  2. Baby's en kleine kinderen zijn enorm nieuwsgierig. Ze zullen ongetwijfeld proberen hoe iets smaakt en of het voorwerp in een neusgat past. Kijk daarom goed of er geen kleine onderdelen los kunnen of kunnen afbreken. 
  3. Let goed op of er touwtjes of snoertjes aan het speelgoed zitten. Knip deze af om verstrikking te voorkomen.
  4. Controleer regelmatig of het speelgoed nog heel is. Tijdens het spel kan het er wild aan toe gaan. Zo lijkt je huis soms op een uitgebouwde kartbaan waar de auto'tjes met flinke vaart uit de bocht vliegen. Scherpe bumpers of loszittende wielen zijn dan vaak het gevolg. 

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!