Wiegelied

Wat heerlijk moet het zijn voor zo'n klein wonder, bij de moeder in de buik. Rustig heen en weer gewiegd worden met geruststellende stemmen op de achtergrond. Maar dan is daar dè geboorte... 

Waar is dat vertrouwde gevoel?

Een golf van enorme kou komt over hem heen, voordat hij eindelijk in mama d'r armen gelegd wordt. En dan is het wachten op het moment dat deze mama haar handen even vrij moet hebben. De baby wordt in een compleet vreemde ruimte, onderin een groot ledikant gelegd. Waar is dat vertrouwde gevoel, de warmte, de knusheid, dicht bij mama?

Wiegje

Een wiegje geeft de baby een vertrouwd gevoel en is vaak ook nog eens warmer dan een groot ledikant. Daarnaast is het ook moeilijker voor de baby om onder de deken te verdwijnen of om om te rollen. Wat ook een groot plus-punt is, is dat de wieg vaak bij de mama op de kamer kan. Niet alleen heel goed voor de band tussen hen, maar ook zeer praktisch gezien de talloze nachtvoedingen.

Aanschaf

Let wel op een aantal dingen bij de aanschaf van een wiegje.. 

  1. Het matras mag niet meer dan een centimeter speling hebben.
  2. Wanneer  je wieg spijlen heeft, mogen deze niet verder dan 6 centimeter uit elkaar staan. Anders bestaat de kans dat de ledematen van de baby vast komen te zitten.
  3. Kies je voor een wiegje met bekleding aan de binnenkant, let er dan op dat de stof van katoen is en niet gewatteerd. Ook moet hij strak gespannen zijn. Dit om verstikkingsgevaar te vermijden. 
  4. Qua afmeting moet hij minimaal 45×80 centimeter zijn met een diepte van minimaal 30 centimeter.       

Tot ongeveer 6 maanden oud zal er heerlijk geslapen worden in een goede wieg. Slaap lekker kleintje!

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!