Babyhuidje

Mag ik het huidje van mijn baby ergens mee insmeren?Is dit wasmiddel wel goed genoeg? Hoe komt het dat de huid van een baby zo gevoelig is? De verzorging van een babyhuid brengt veel vragen met zich mee...

Grootste orgaan

Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben. Hij bestaat uit meerdere lagen waarvan de buitenste een zeer belangrijke functie heeft. Deze zorgt ervoor dat er geen ongewenste bacteriën en virussen ons lichaam binnendringen. Een laag die dus van groot belang is voor onze gezondheid.

Volop in ontwikkeling

Bij een volwassen huid werkt deze laag hoogstwaarschijnlijk prima, maar bij de babyhuid is dit een ander verhaal. Hier is deze laag volop in ontwikkeling, waardoor de beschermende zuurmantel nog niet helemaal aanwezig is. Het is dan ook niet vreemd dat jij als ouder wilt dat deze laag snel gevormd wordt, zodat jouw kleintje beschermd is. Maar hoe zorg je ervoor dat deze laag zich snel en goed kan ontwikkelen?

Afdrogen

Wanneer je een baby afdroogt na het badje of de douche, doe dit dan met een hydrofiele luier. Deze neemt meer vocht op dan een gewone handdoek en komt goed op de moeilijk te bereiken plekjes, zoals tussen de teentjes en achter de oortjes. Wanneer je de huid niet voldoende droogt zal de huid gaan irriteren en vormen zich smetplekjes die de ontwikkeling in de weg staan. 

Kleding

Ook kleding kan van invloed zijn op de ontwikkeling van de babyhuid. Zorg dat het gemaakt is van zachte materialen en verwijder eventuele labeltjes die kunnen irriteren. Qua wasmiddel kun je tijdens de eerste periode het beste gebruik maken van een zacht en hypoallergeen product.

Verzorgingsproducten

De eerste maanden van een kleintje zijn er geen producten nodig om de huid te reinigen. Het is voldoende om het lijfje en de haartjes met alleen water te wassen. Maar vaak vind je het toch wel fijn als je baby'tje lekker ruimt. Het gebruik van verzorgingsproducten kan in dat geval geen kwaad, mits deze speciaal zijn ontwikkeld voor de babyhuid. Zo geef je de huid de kans om zich goed te ontwikkelen. Een echte aanrader is de productlijn van NAÏF QUALITY BABY CARE, gemaakt van serieus natuurlijke ingrediënten. Je kunt erop vertrouwen dat de producten zowel veilig als effectief zijn voor de verzorging van de babyhuid. Kiddyz testte de Verzachtende Bodylotion. Lees onze ervaring in het verslag.

Klik op de afbeelding voor meer informatie

over de producten van NAÏF

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!