Voor de rest van mijn leven

Blog, Mamablog, zwangerschap, kinderwens, oudersvannu, zwangerschapstest, gezin, moeder, kinderen, online magazine

Vanaf vandaag geef ik je een kijkje in mijn leuke leven. Ik ben Loes, moeder van Bjorn (5) & Finn (2) en het gezicht achter het online magazine, Kiddyz. Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles uit de wondere wereld van de kleintjes. Op een dag gaf ik gehoor aan mijn diepgewortelde wens... ik wilde moeder worden!

Mijn plan was helder

De wens om moeder te worden had ik, zoals zoveel vrouwen, al vanaf jongs af aan. Druk met poppen in de weer tijdens mijn kindertijd en altijd gefascineerd door zwangere vrouwen en alles wat baby's te maken had tijdens mijn jonge volwassenheid. Toen de tijd er rijp voor was besloten mijn vriend en ik "er voor te gaan". Dat voelde ineens heel definitief. Alsof ik vanaf dat moment al vast zat aan het moederschap. Er was geen weg meer terug! Dit voelde enerzijds fantastisch, maar ik vond het tegelijkertijd ook doodeng. Als jonge vrouw van 27 stond ik 6 dagen per week met beide benen in een carrière als professionele danseres. Mijn plan was helder... 'wanneer ik moeder ben, stop ik met dit vak! Ik ruil het spannende leventje als artiest in voor het burgerlijke bestaan als moeder met een parttime baan.' Was ik hier wel echt klaar voor?

Blinde paniek

Veel sneller dan verwacht stond ik met een positieve zwangerschapstest in m'n hand. Blij vloog ik in de armen van mijn vriend, maar van binnen schreeuwde ik in blinde paniek... 'help, ik word moeder'. Nu vraag ik me af of dit eigenlijk wel normaal was. Hebben meerdere vrouwen dit gevoel wanneer ze ontdekken dat ze zwanger zijn?

Voor de rest van mijn leven moeder

Na ruim negen maanden was het dan toch echt zo ver. Bjorn kwam kerngezond ter wereld en maakte mij voor de rest van mijn leven moeder! Een titel waar ik met alle liefde mijn carrière voor opzij zette. Ik genoot van alle momenten die volgden. Nou ja, ik zal eerlijk zijn... sommige momenten waren minder leuk. Zo vergeet ik graag die harde valpartijen tijdens de eerste stapjes of die dikke tranen bij het afscheid op het kinderdagverblijf.

Kinderlogica

Na exact drie jaar werd Finn geboren. Bjorn moest erg wennen aan het feit dat hij vanaf dat moment grote broer was. Dit stond in zijn ogen niet meteen voor een liefdevolle relatie met zijn kleine broertje. En ergens kan ik dat ook best wel begrijpen. Iedere dag hoor je van je ouders dat je zo leuk bent en dan besluiten ze ineens dat er nog een kindje bijkomt. Als kind besluit je toch ook niet om er nog een papa of mama bij te nemen, omdat je ze zo leuk vindt?! In de kinderlogica is dit een onverklaarbaar iets. 

De spil van een volwaardig gezin

In de jaren die volgden ontwikkelde ik mij van een moeder met een kind tot de spil van een volwaardig gezin. En zoals iedere moeder weet, komt daar heel wat bij kijken. Van het geven van liefdevolle knuffels tot het bereiden van, de meest tot de verbeelding sprekende, maaltijden. Wij moeders zijn er maar druk mee. Maar ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik daar intens van geniet! Vaak krijg ik de vraag of het gezin voor mij zo " klaar " is. Oftewel, komt er nog een derde? Heel eerlijk... ik heb geen idee. Mijn hart zegt volmondig ja, dus wie weet kan hij mijn verstand op een dag overtuigen!


INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!