Me-time

Mijn spullen zijn gepakt! Een heel weekend zonder lieve stemmetjes die me roepen wanneer de ochtend begint, zonder het geluid van dribbelende voetjes op de gang, zonder gezellige voorleesmomentjes op het grote bed. Een heel weekend weg zonder mijn kinderen... ik hoop dat ik het kan!

Moederschap

Sinds de geboorte van Bjorn staan mijn dagen vrijwel volledig in het teken van het moederschap. Tussen het kammen van de fris gewassen haartjes en het bereiden van het avondeten door, vraag ik mijn kinderen om vriendelijk samen te spelen en keurig dankjewel te zeggen wanneer de slager ze een plakje worst aanbiedt. Het leren verzorgen en opvoeden van kinderen is een proces waar ik vanaf dag 1 langzaam in rolde. Van een onzekere moeder vol met vragen over het moederschap, ben ik inmiddels getransformeerd tot een multitaskende super-mama

Een moeder doet dat gewoon

Het moederschap is iets waar ik voor de volle 100% van geniet. Dat ik mezelf soms even volledig moet wegcijferen vanwege mijn kinderen, voelt niet als een opgave. Een moeder doet dat gewoon! Toen mijn eigen moeder en zus met het voorstel kwamen om een weekend weg te gaan zonder mannen en kinderen,  riep ik enthousiast... super leuk, gaan we doen! Maar van binnen raakte ik volledig in paniek. Ik kan toch niet zomaar een weekend weg?!

Me-time

'Een heel weekend lang me-time' hoor ik mijn zus nog zeggen. Me-time... ik probeer te bedenken wanneer ik voor het laatst tijd voor mezelf nam. Veel verder dan een uurtje op de thee bij een vriendin en het wekelijkse rondje over de markt kom ik niet. Wanneer ben ik voor het laatst een avondje op stap geweest? Wanneer nam ik de tijd voor het lezen van een goed boek? Wanneer had ik eigenlijk écht me-time?

Huilend naar mama vragen

Wat is dat toch dat ik denk dat ik de spil van het gezin ben, dat de boel zonder mij ineenstort? Waarom voel ik mij zo belangrijk als moeder in dit gezin? Ik sta er absoluut niet alleen voor. Ik mag in mijn handjes knijpen met mijn geweldige vriend. Hij is een geweldige vader voor de jongens en nooit te beroerd om iets in huis te doen. Ze zullen zich prima redden zonder mij. Samen met papa pannenkoeken bakken, spelletjes spelen, eindeloos stoeien en vast en zeker ook extra laat naar bed. Het zal echt niet zo zijn dat ze de komende drie dagen alleen maar huilend naar mama vragen. Toch?!

Loslaten

Het ouderschap is eigenlijk een voortdurend langzaam loslaten. Dat is belangrijk voor het kind om zich te kunnen ontwikkelen en te leren. Als je het zo bekijkt is het dus eigenlijk heel goed voor ze dat ik een weekendje weg ga! En als ik heel eerlijk ben, lijkt het me best fijn om weer eens even Loes te zijn in plaats van alleen maar mama. Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik uitkijk naar dat weekendje weg. Drie hele dagen lang me-time... wow!

Ik hoop dat ik het kan

Mijn spullen zijn gepakt! Ik ben klaar voor een ontspannen weekendje weg. Morgenochtend geniet ik nog even extra van mijn moederrol tijdens de ochtendspits, maar daarna is het echt me-time! Ik hoop dat ik het kan...


INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!