Relax mama

Langzaam word ik wakker in de duisternis. Het is muisstil. Zouden ze al wakker zijn? Ik hoor geen lieve stemmetjes die me roepen of trappelende voetjes op de gang. Voorzichtig open ik mijn ogen en kom tot het besef... een heel weekend weg zonder mijn kinderen, ik geloof dat ik het kan! 

Dikke tranen

'Hoe lang ga je weg', vraagt hij onderweg naar school. Nadat ik heb uitgelegd dat mama zondag pas weer thuis is, blijft het stil. Ik bereid me voor op de dikke tranen over Bjorn z'n wangen, maar dat blijkt niet nodig te zijn. De stilte wordt gevuld met de woorden, 'zo kort?!' Heel even twijfel ik of ik nu opgelucht of juist intens verdrietig moet zijn. 

Een brok in mijn keel

Na een vluchtig afscheid schiet Bjorn de klas in. 'Tot zondag lieverd', roep ik hem nog na. Eenmaal thuis geniet ik extra van mijn tijd met Finn, tot hij naar bed gaat voor z'n middagslaapje. Hij heeft geen idee wat het inhoudt wanneer ik zeg dat ik hem zondag pas weer zal zien. 'Slaap lekker mama, tot straks' zegt hij dan ook met volle overtuiging. Ik had mezelf voorgenomen met een lach weg te gaan, maar kan het niet helpen... met een brok in m'n keel zing ik slaap maar zacht terwijl er voorzichtig een traan over mijn wang rolt.

Het komt wel goed

Mijn spullen zijn gepakt, het afscheid is genomen... ik ben klaar voor vertrek. 'Vergeet je de zwemles niet?!', schreeuw ik nog uit het autoraam. Het wijze antwoord 'het zal ze niet aan liefde ontbreken', stelt me gerust. Het komt wel goed! 

Twijfel

Terwijl m'n zus ons naar Limburg rijdt en samen met onze moeder de plannen voor de komende dagen doorspreekt, kijk ik iedere 5 minuten op mijn telefoon. Het blijft stil. Ik twijfel of ik een berichtje zal sturen, maar besluit het niet te doen. Loslaten is goed! Goed voor de ontwikkeling van de kinderen, goed voor het zelfvertrouwen van mijn vriend en goed voor mij! Ik besluit mijn telefoon weg te leggen en bemoei me met het gesprek. 

Relax mama

Een huisje met sauna en bubbelbad, voldoende eten en drinken en een hele dag shoppen met high tea in het vooruitzicht... 3 dagen lang genieten van me-time in luxe. Dat moet ik toch kunnen?! In gedachten hoor ik mezelf zeggen... 'relax mama', natuurlijk kun je dat!

Ik geloof dat ik het kan

Langzaam word ik wakker in de duisternis. Het is muisstil. Zouden ze al wakker zijn? Ik hoor geen lieve stemmetjes die me roepen of trappelende voetjes op de gang. Voorzichtig open ik mijn ogen en kom tot het besef... een heel weekend weg zonder mijn kinderen, ik geloof dat ik het kan! Ik draai me om en val tevreden weer in slaap... relax mama, nu ben je gewoon even Loes!


INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!