Het is Pasen

De broodjes liggen in de oven, de geur van vers geperste jus d'orange vult de kamer en de gekookte eitjes hebben een prominente plek op de feestelijk gedekte tafel. Vol ongeduld springen de kinderen op het grote bed... 'wakker worden papa, het is Pasen!'

Chocolade paashaas

Terwijl mijn vriend en ik genieten van al het lekkers op de ontbijttafel, zijn de mannetjes vooral gefocust op de chocolade paashaas naast hun bordjes. Ik kan me nog herinneren dat mijn moeder ook altijd een klein feestje maakte van het paasontbijt. Een tafel vol (veel te veel) lekkers, met als pronkstuk een chocolade haas of kleurig eierdopje naast het bord. Dit voelde altijd als een klein onverwachts cadeautje, wat mij als kind intens gelukkig maakte. Terwijl ik afdwaal naar deze waardevolle herinnering heeft de chocolade haas van Finn inmiddels geen oren meer en lijkt ook de rest van de kop er aan te moeten geloven. Bjorn kijkt vol ongeloof naar de snelheid waarmee Finn zijn paashaas laat verdwijnen en besluit voorzichtig een begin te maken aan die van hem.

Eieren zoeken

Wanneer alle buikjes gevuld zijn, is het tijd om ons klaar te maken voor eerste paasdag bij mijn ouders. Wanneer ik enthousiast vertel dat we straks eieren gaan zoeken, kijkt Finn me vragend aan. Bjorn probeert hem uit te leggen hoe dit precies in z'n werk gaat, maar heeft al snel door dat Finn het nut van eieren zoeken niet lijkt te begrijpen. Bjorn besluit dat het misschien wel handig is om het eieren zoeken alvast even te oefenen. Binnen no-time zijn de chocolade paaseitjes uit het schaaltje verdwenen en roept hij dat het zoeken kan beginnen. Ik twijfel of ik geïrriteerd moet reageren, omdat hij ongevraagd de eitjes pakt, of dat ik me zal verplaatsen in zijn belevingswereld door enthousiast mee te zoeken. Ik besluit voor de tweede optie te gaan en probeer te bedenken waar een kind van 6 jaar de (ongeveer) 12 eitjes verstopt zou kunnen hebben. Na een zoektocht van ruim 10 minuten komt Finn naar me toe met een chocolade eitje in z'n wang 'kijk mama lag in keuken, leuk eieren zoeken!' Bjorn weet mij op dat moment te vertellen dat het paasei nummer 12 is en dat we nu klaar zijn voor het "echte" eieren zoeken bij opa en oma!

Er is chocola

Na een korte begroeting rennen Bjorn en Finn, gevolgd door de twee neefjes, rechtstreeks de woonkamer in. 'Er is chocola' roepen ze enthousiast in koor. Wanneer oma vertelt dat alle eieren in de tuin verstopt zijn, verplaatsen ze zich massaal naar buiten. Na het vinden van het eerste ei barst de strijd los. De vier mannetjes zoeken fanatiek onder iedere struik, in het hoge gras en zelfs achter in het schuurtje. Wanneer ze allemaal gevonden zijn, verdwijnen ze met de tas vol eieren weer naar binnen. Terwijl Bjorn en z'n neefjes de buit rustig bekijken, is Finn alvast begonnen aan z'n eerste grote chocolade ei. Ik geloof dat hij het nut van "eieren zoeken" inmiddels wel begrijpt.

Geef ze eens ongelijk

Gedurende de dag neemt het aantal chocolade eieren af en de misselijkheid toe. Zo nu en dan probeert er iemand de kinderen duidelijk te maken dat ze beter niet te veel chocola kunnen eten, maar hier geeft geen van de 4 gehoor aan. En geef ze eens ongelijk... ze worden omring door chocolade eitjes, chocolade hazen, chocolade kuikens en chocolade konijntjes. Er is volgens mij geen kind dat zo'n verleiding kan weerstaan. En natuurlijk is het aan ons (de ouders) om ze niet te veel bloot te stellen aan deze verleiding, maar het is Pasen! Voor deze ene keer mogen ook zij volop genieten al dat lekkers!


INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!