Meidenwereld

Samen met Bjorn en Finn ben ik uitgenodigd om de My Little Pony Vriendschap Tour te bezoeken. Een 20 minuten durende beleving die volledig in het teken staat van vriendschap en My Little Pony. Zelf heb ik leuke jeugdherinneringen aan de kleurige Pony's, maar is deze meidenwereld ook leuk voor mijn twee jongens?

Dat is voor meisjes

Voorzichtig vertel ik mijn mannetjes tijdens het avondeten over de My Little Pony Vriendschap Tour. Nog voordat ik mijn verhaal kan afmaken, laat Bjorn (6 jaar) duidelijk zijn standpunt weten... 'dat is voor meisjes mama, ik wil écht niet mee'. Tijdens de peutertijd werd er door hem nog geen onderscheid gemaakt tussen meisjes- en jongensdingen, was roze zijn lievelingskleur en wilde hij niks liever dan op dansles. Gedurende de daarop volgende kleuterjaren zag ik deze belevingswereld van mijn kind langzaam veranderen. Alles wat roze was verdween achterin de kast en de dansles op de vroege zaterdagochtend moest het doen zonder de vrolijke invulling van mijn zoon. Een verandering waar ik even aan moest wennen.

Spijt

Misschien heb ik iets te enthousiast ja gezegd, toen mij werd gevraagd om de mannetjes mee te nemen, en is dit inderdaad niks voor een jongen van 6. Terwijl ik mij instel op een bezoekje aan de My Little Pony Vriendschap Tour met alleen Finn (3 jaar), lijkt Bjorn spijt te hebben van zijn besluit. Doodsbang dat hij misschien toch wel iets leuks gaat missen, beslist hij in de ochtend van de bewuste dag om toch mee te gaan. Wanneer hij mij met volle overtuiging vertelt dat er hoogstwaarschijnlijk ook wel een stoere supelheld tussen de My Little Pony's zal staan, besluit ik hier wijselijk niet op in te gaan en zeg ik hoe stoer ik het vind dat hij mee gaat.

Spektakel

Gedurende de uren tot vertrek lijkt Bjorn z'n enthousiasme te groeien en bereidt hij zijn kleine broertje voor op het spektakel dat hen te wachten staat. Hij belooft hem plechtig te zullen helpen bij de spelletjes en stelt hem gerust dat er vast niet alleen maar meisjes zijn. Met een heerlijk zonnetje en een zomerse temperatuur stappen we in de auto richting de opgegeven locatie.

Equestria

In de verte zien we een prachtige roze bus en twee levensgrote My Little Pony's. Dapper stappen Bjorn en Finn op deze roze meidenwereld af. Een team van enthousiaste medewerksters vangt ons op. Na een korte uitleg begint de beleving. Ondanks de lieve pogingen van het My Little Pony team om Finn er bij te betrekken, kleeft hij ineens angstvallig aan mijn been. Zijn grote broer neemt zonder te aarzelen plaats tussen de overige vier kindjes. Deze zijn duidelijk bekend met My Little Pony en herkennen in de afbeelding waarop ze zitten Equestria, de wereld van deze vrolijk uitziende Pony's. Om de beurt mogen de kindjes zeggen welke Pony ze het liefste zouden willen zijn en waar in Equestria ze zouden willen wonen. Namen als Pinkie Pie, Twilight Sparkle en Applejack worden aangevuld met de wens om op een wolk of in een bos te wonen. Ondanks het feit dat Bjorn zich nog nooit in deze materie heeft verdiept, doet hij vrolijk mee. Hij geniet van de ontspannen sfeer er kijkt ondertussen zijn ogen uit.

Cutie mark

Hierna mogen ze plaats nemen in de grote roze bus, een walhalla voor de echte My Little Pony fan. Bjorn is behoorlijk onder de indruk van het geheel en keert nog even terug om zijn broertje te vertellen wat zich binnen in de bus afspeelt. Alle kinderen mogen prachtig glinsterende stickertjes uitzoeken. Deze worden op de wang geplakt met de mededeling dat ze nu allemaal een cutie mark hebben, net zoals de échte My Little Pony. Na enige research ben ik er inmiddels achter dat iedere Pony zijn eigen unieke cutie mark heeft, een op het achterste geplaatste afbeelding. Vol verbazing kijk ik hoe Bjorn op gaat in deze fantasiewereld.

Polaroid

De transformatie tot echte My Little Pony is compleet met een enorm aanbod aan maskers, petten en haarstukjes. Wanneer de kinderen hun keuze hebben gemaakt, mogen ze op de foto met een grote poster van hun Pony-helden. Bjorn kiest er voor om het bij de cutie mark te laten en gaat breed lachend voor de kleurige afbeelding staan. Hij krijgt de gemaakte polaroid foto direct in z'n hand met de opdracht flink te wapperen. Alsof er zojuist een perfect uitgevoerde illusionisten act heeft plaatsgevonden, kijkt Bjorn stomverbaasd naar de langzaam verschijnende foto van zichzelf. Iets wat door de ogen van een kind magisch moet zijn. 

Edelstenen domino

Het is tijd voor een spelletje domino met alle vriendjes. Ieder kind krijgt twee grote vierkante kaarten met daarop stukjes van edelstenen afgebeeld. Om de beurt mogen ze proberen hun kaarten aan te laten sluiten op die van de rest. Bjorn voelt zich duidelijk vertrouwd met dit spelletje en kan bijna niet wachten tot het zijn beurt is. Wanneer alle edelstenen compleet zijn, is het spelletje klaar.

Goodiebag

Deze beleving wordt afgesloten met voor ieder kind een knalroze rijkelijk gevulde goodiebag. Finn weet niet hoe snel hij zich alsnog bij de groep moet voegen om zijn tas in ontvangst te kunnen nemen. Met twee zielsgelukkige mannetjes keer ik na deze super leuke beleving tevreden huiswaarts.

Trots

Eenmaal thuis wordt de inhoud van de My Little Pony tas uitvoerig bekeken. Van een mini My Little Pony tot een kleine versie van het domino spel... alles vinden ze prachtig. Die avond zegt Bjorn bij het naar bed gaan... 'ik vond het toch wel erg leuk mama', om vervolgens met de roze tas vol spulletjes aan zijn voeteneinde in slaap te vallen. Gedurende de dagen die volgen, vertelt hij trots aan iedereen die het maar wil horen over de My Little Pony Vriendschap Tour. De gekregen My Little Pony ketting moet zelfs mee naar school om aan al zijn vrienden te laten zien. Deze zijn zichtbaar onder de indruk van het juweel en het bijbehorende verhaal.

leuk voor jongens

Na een bezoekje aan de My Little Pony Vriendschap Tour weet ik één ding zeker... deze meidenwereld is absoluut leuk voor jongens! Mijn twee mannetjes zijn vanaf nu in ieder geval groot fan van Pinkie Pie, Twilight Sparkle en Appeljack!


Volg de My Little Pony Vriendschap Tour
op social media of neem een kijkje op de website

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!