Top 10 baby vakantietips

top 10 vakantietips, top tien babyvakantietips, vakantie, zomer, baby

Je gaat voor het eerst met je baby op vakantie. Leuk! Maar natuurlijk ook reuze spannend. Kiddyz zet de 10 belangrijkste vakantietips voor je op een rijtje. Zo wordt deze ervaring een feestje om nooit te vergeten!

1) Babybedje

Natuurlijk let je op een hoop dingen bij het boeken van de ideale vakantie voor jou en je baby. Is het kindvriendelijk? Is er in geval van nood een ziekenhuis in de buurt? Zijn er voldoende speelmogelijkheden? Daarnaast is het verstandig om de aanwezigheid van een babybedje te laten bevestigen via de mail. Je zal namelijk niet de eerste zijn die op de vakantiebestemming aankomt waar het beloofde bedje ontbreekt.

2) Boxkleed

Reizen is voor een baby erg vermoeiend. Hij wordt uit zijn normale ritme gehaald en constant blootgesteld aan nieuwe indrukken en prikkels. Daarnaast wordt hij gedurende een lange tijd beperkt in zijn bewegingen. Het is belangrijk dat je je baby regelmatig bewegingsvrijheid aanbiedt. Neem een boxkleed mee in de (hand)bagage. Ideaal om je baby, bijvoorbeeld vlak voor het boarden van het vliegtuig, nog even de beentjes te laten strekken. Reis je met de auto, neem dan na (maximaal) iedere twee uur rijden pauze. Langs de wegen vind je voldoende stopplekken waar je baby in de schaduw op het kleed kan spelen terwijl jij geniet van de zelf meegebrachte broodjes.

3) Noodrantsoen

Ga je naar het buitenland, dan kan vreemd eten best even wennen zijn voor je baby. Neem daarom een noodrantsoen van het favoriete voedsel mee (potjes, koekjes, etc.). Ga je vliegen? Vraag dan even na bij de luchtvaartmaatschappij wat de richtlijnen zijn voor het invoeren van voeding. Zo voorkom je problemen bij de douane.

4) Flesvoeding

Geef je flesvoeding, zorg dan voor voldoende voeding voor onderweg. Wanneer je met de auto op vakantie gaat is het handig om de flesvoeding vooraf te maken en te bewaren in een koelbox. Met een speciale flessenwarmer voor in de auto ben je niet afhankelijk van tussenstops met opwarmmogelijkheden. Ga je vliegen, dan moet je rekening houden met de strikte regels omtrent vloeistof. Je mag maximaal 100 ml (gekookt) water of ander vloeistof in de handbagage meenemen. Voor reeds bereide flesvoeding geldt echter een uitzondering, dit mag wel boven de 100 ml meegenomen worden. Informeer van te voren bij de luchtvaartmaatschappij wat de mogelijkheden zijn aan boord van het vliegtuig qua opwarmen van de fles en het verkrijgen van warm water. Aangezien slikken de kans op oorpijn vermindert, is het wellicht handig om vlak voor het boarden nog even een flesje op te warmen in een aanwezig restaurantje. Zo wordt het opstijgen voor je kleintje een stuk aangenamer. Neem altijd extra flesvoeding mee in verband met een onverwachtse tussenstop of autopech.

5) Speelgoed

Houd er rekening mee dat een deel van de bagage zal bestaan uit speelgoed. Om te voorkomen dat hij zich gaat vervelen, is het verstandig om niet alles in één keer te geven. Wissel het verschillende speelgoed af. Om hem te vermaken tijdens de (lange) reis kun je een paar nieuwe speeltjes kopen om aan te bieden. Dit moet hem wel eventjes zoet houden. Vrijwel ieder kind heeft al op jonge leeftijd voorkeur voor een bepaalde knuffel. Sommige kunnen zelfs niet goed slapen wanneer deze er niet is. Het kwijtraken van dit belangrijke stuk speelgoed zou dus kunnen uitdraaien op een slapeloze vakantie met een intens verdrietige baby. Maak de favoriete knuffel dus altijd vast aan de wandelwagen of het kind zelf. Zorg dat het koord niet te lang is in verband met verstikkingsgevaar.

6) Speen

Gebruikt jouw baby een speen, zorg dan dat je er voldoende meeneemt. Veel kinderen zijn behoorlijk kieskeurig wanneer het gaat om een speen. Raakt jouw baby die van hem kwijt tijdens een leuk dagtochtje, zal je net zien dat ze het vertrouwde merk daar niet verkopen. Daarnaast bestaat er vaak niet de mogelijkheid om ze regelmatig uit te koken.

7) Veiligheid

Beoordeel bij aankomst direct of het vakantieadres veilig is. Let op makkelijk te openen deuren en ramen, stopcontacten waar je baby bij kan, scherpe hoeken aan tafels en kasten en een makkelijk te bereiken hete waterkraan. Je baby zal (afhankelijk van de leeftijd) de omgeving graag willen ontdekken. Houd hem goed in de gaten tijdens deze ontdekkingstocht, zo zie je vaak nog een aantal dingen die gevaarlijk kunnen zijn.

8) Hydrofiel washandje

In veel landen kan het erg warm worden. Zelf neem je dan graag een duik in het zwembad om af te koelen. Een baby vindt verkoeling vaak net zo aangenaam als jij. Je wilt hem alleen niet iedere 10 minuten van z'n vertrouwde kleedje in de schaduw halen voor een plons in het koude water. Stop een aantal hydrofiele washandjes in de bagage. Wanneer je deze nat maakt, is het heerlijk verkoelend speelgoed.

9) Luier

Door de warmte in veel vakantielanden heeft een baby sneller last van luieruitslag. Verschoon dus regelmatig de luier. Ga je een dagje op pad, zorg dan dat je voldoende luiers mee hebt voor onderweg. Vergeet ook niet om speciale zwemluiers in te slaan voor vertrek. Gewone luiers zuigen zich vol met water waardoor je baby richting de bodem getrokken wordt.

10) Zon

De huid van je baby is extra kwetsbaar voor de schadelijke gevolgen van uv-straling. Doordat de babyhuid snel groeit heeft deze minder tijd om de door zonlicht beschadigde huidcellen te herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Dit zorgt voor een verhoogde kans op huidkanker op latere leeftijd. Daarom is bescherming tegen de zon belangrijk, juist voor kinderen. Smeer je baby minstens iedere twee uur goed in met een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van minstens 30. Bedek de tere huid met (uv-werende) kleding en bescherm het hoofd en de nek door een hoedje of pet bij je baby op te doen. Vergeet ook niet om de ogen te beschermen met een daarvoor bestemde kinderzonnebril. De zon is heerlijk, maar houd je baby (ondanks al deze maatregelen) zoveel mogelijk in de schaduw. (bron:KWF Kankerbestrijding)

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!