Oenny

Helping Hand Wash Naïf review

Mijn kinderen hun handen laten wassen, resulteerde vaak in een strijd. Maar dankzij Oenny is dit onderdeel van de dagelijkse hygiëne nu één groot feest! (fotocredit: Kim Roza)

(advertorial)

SUPERHELDEN ZEEP

Na een bezoekje aan het toilet, voor het eten of na het speelkwartiertje in de plaatselijke speeltuin... de handen moeten vaak gewassen worden. En dat is iets waar mijn twee mannetjes écht een hekel aan hebben. Na een korte discussie verdwijnen ze meestal stampvoetend en zeurend richting de kraan, waar ze vervolgens hun uiterste best doen om de waterdruppels zo goed mogelijk te ontwijken. Ook mijn keuze voor een bepaalde zeep valt duidelijk niet in de smaak... 'bij Bram thuis hebben ze superhelden zeep, die is pas vet cool'. Heel eerlijk gezegd is onze zeep ook behoorlijk saai en totaal niet uitnodigend voor kinderen. Ik let nou eenmaal niet op hysterisch drukke plaatjes of een misselijkmakende aardbeiengeur bij de aanschaf van een zeeppompje. Voor mij is het belangrijk dat het product niet schadelijk is voor de tere huid en doet wat het moet doen... de handen reinigen.

Naïf

Al geruime tijd ben ik groot fan van Naïf, een geweldige productlijn voor baby's (en kinderen in het algemeen) zonder schadelijke of mogelijk irriterende ingrediënten. Vooral de Verzachtende Bodylotion en Shampoo zijn niet meer weg te denken uit de verzameling verzorgingsproducten voor mijn kinderen. Sinds kort is er een nieuwe kanjer aan het assortiment van Naïf toegevoegd... de Helping Hand Wash, een heerlijke handzeep voor kids. Mij wordt een exemplaar toegestuurd met de vraag of ik en mijn kinderen dit product willen uitproberen. Natuurlijk willen we dat! Al ben ik wel een beetje huiverig voor de reactie van mijn twee mannetjes.

Oenny

Hoe enthousiast ik het nieuws over onze nieuwe handzeep ook breng, de reacties van mijn kinderen zijn samen te vatten in één woord... 'stom'. Terwijl mij de moed in de schoenen zakt, bekijk ik het mooi vormgegeven pompje aandachtig. Achter deze zeep zit een goed verhaal, Naïf  doneert voor iedere verkochte handzeep aan UNICEF. Jaarlijks overlijden miljoenen kinderen onder de 5 jaar aan ziektes die eenvoudig te voorkomen zijn, zoals diarree en malaria. Door de verspreiding van bijvoorbeeld levensreddende malarianetten, doet UNICEF er alles aan om het kindersterftecijfer te laten dalen. De nieuwe Helping Hand Wash van Naif draagt dan ook trots de mascotte van UNICEF, Oenny, op de verpakking. 'Ik zet Oenny in de wc jongens', zeg ik terwijl ik opsta. Twee verbaasde koppies staren me aan. 'Mama, wie is Oenny?', vraagt Bjorn. Na een korte uitleg over het mooie achterliggende verhaal van Oenny, laat ik het zeeppompje aan de twee mannetjes zien. Bjorn begint direct te lachen en ook Finn vindt dit vrolijk ogende figuurtje duidelijk erg grappig. De interesse in de handzeep lijkt uiteindelijk dan toch gewekt.

EEN GLIMLACH

Terwijl ik de Helping Hand Wash naast het kraantje in de wc plaats, staan de twee mannetjes achter mij te dringen om er bij te kunnen. 'Ik eerst', roept Bjorn terwijl hij z'n jongere broertje tegenhoudt. Finn lijkt het te accepteren en doet een stapje naar achteren. Terwijl Bjorn het zeeppompje indrukt en vervolgens zijn handen vluchtig inzeept, verschijnt er bij mij een glimlach op m'n gezicht door die heerlijke geur van Naïf. Zonder het water echt gevoeld te hebben, geeft Bjorn aan klaar te zijn. Finn klimt vervolgens op het krukje en herhaalt de procedure van zijn drie jaar oudere broer. Met de laatste zeepresten nog tussen hun vingers schieten de twee vliegensvlug richting de woonkamer. 'Kom eens heel snel terug', is mijn verschrikte reactie. Binnen no-time staan we weer met z'n drieën in de kleine wc-ruimte. Aangezien de mannetjes deze zeep wél interessant lijken te vinden, is dit het perfecte moment om nog een keer uit te leggen hoe je precies je handen moet wassen.

OLIFANTJE IN HET BOS

Het is, naast wélke zeep je gebruikt, ook belangrijk hóe je deze gebruikt. Terwijl ik Bjorn en Finn uitleg dat je je handen en nagels grondig moet wassen gedurende minimaal 20 seconden, kijkt Bjorn mij vragend aan... 'hoe weet Finn wanneer de 20 seconden voorbij zijn?!' Daar zit natuurlijk wel wat in. Finn is drie jaar oud en is al blij als hij zonder "foutjes" tot 10 kan tellen. We besluiten een liedje te zingen tijdens het handen wassen. Is het liedje klaar, dan zijn de handen schoon. Aangezien olifantje in het bos momenteel favoriet is bij Finn, start hij direct met zingen... 'olifantje in het bos, laat je mama toch niet los...' Bjorn zingt vrolijk met hem mee en wast ondertussen ijverig z'n handen.

ZINGEN MET OENNY

Inmiddels is "zingen met Oenny" een vast ritueel geworden bij ons in huis en is dit onderdeel van de dagelijkse hygiëne altijd één groot feest! De handzeep kan de goedkeuring van mijn twee mannetjes wegdragen, reinigt de handen goed én is ook nog eens zacht voor de huid. Wij zijn blij met de Helping Hand Wash van Naïf!

Helping Hand Wash Naïf

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!