(advertorial)

Kiddyz test deze keer het Bamboe Kinderservies!

Leuk om te geven bij de geboorte van een nieuwe wereldburger, dit kinderservies. Leuk om te krijgen trouwens ook. Dat de fles of moederborst de eerste tijd volstaat is bijna jammer. Maar als het moment voor het eerst hapje dan aanbreekt, staan deze vrolijke beker, kom en bord al mooi in de kast te wachten. Eindelijk! Het servies is gemaakt van volledig afbreekbaar bamboe, kan in de vaatwasser en is bestand tegen warme gerechten en dranken. Verkrijgbaar in de varianten 'Tent' en 'Ice cream'. -ENGEL. celebrate for life

Plastic kinderservies

Eten en kinderen is helaas niet altijd een gouden combinatie. Regelmatig valt er een beker drinken om, wordt het gevulde bord van de tafel geveegd of eindigt het kommetje vla met een harde knal op de grond. Vandaar dat de winkels vol liggen met schokbestendig plastic kinderservies. Van leuke felle kleurtjes tot vrolijke illustraties. De fabrikant doet er alles aan om het de kleintjes naar hun zin te maken aan de eettafel.

Geen fan

Ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik persoonlijk niet zo'n fan ben van plastic servies. Wanneer plastic met warm eten in aanraking komt, kan de hormoonverstorende stof BPA vrij komen. Een stof die o.a. leverschade, diabetes en hart- en vaatziektes kan veroorzaken. Iets wat ik mijn kinderen absoluut niet toewens! Daarnaast gaan we steeds bewuster leven en daar past een, onafbreekbaar, plastic servies niet bij. 

Alternatief

ENGEL. celebrate for life komt met een geweldig alternatief! Een kinderservies volledig gemaakt van afbreekbaar bamboe. Een groot voordeel is dat het niet stuk te krijgen is. En zeker niet onbelangrijk, bamboe is één van ’s werelds grootste hernieuwbare bronnen. Het groeit snel en heeft geen pesticiden, kunstmest of bestrijdingsmiddelen nodig om te groeien. 

Ja ik wil

Wanneer ik gevraagd word om voor Kiddyz het Bamboe Kinderservies te testen, kan ik niet anders dan volmondig 'Ja, ik wil' zeggen! Na het lezen en horen van enthousiaste verhalen over bamboe servies ben ik reuze benieuwd hoe het écht is.

Feestelijke verpakking

Het Bamboe Kinderservies wordt geleverd in een leuke feestelijke verpakking. En die ziet er geweldig uit! Hier word ik meteen heel erg blij van! Ik bedenk me hoe leuk het moet zijn om dit cadeau te doen of te krijgen. De openingen in de verpakking geven een kleine sneak preview van de inhoud. Dit maakt mij direct nieuwsgierig naar de rest.


Bord

Ik sta te popelen om het Bamboe Kinderservies 'Tent' uit de verpakking te halen. Allereerst haal ik het bord er uit. Ik zie meteen dat ik kwaliteit in handen heb. Het materiaal voelt degelijk en de afwerking is top. De kleuren, die gebruikt zijn voor de super leuke afbeelding, stralen rust uit. In mijn ogen een stuk beter dan al die schreeuwende felle kleuren tijdens het rustige eetmoment!

Kom

Na het bord komt er een kom uit de verpakking. De zachte pastel kleur is prachtig. De kom is, net als het bord, erg goed afgewerkt. De randen zijn afgerond en het materiaal voelt zacht en glad aan.

Beker

Ook de beker verrast mij. Het materiaal is stevig en licht. Ideaal voor kleine kinderhandjes. Ik zet hem naast het bord en de kom op tafel. De speelse driehoekjes op de beker komen terug in de afbeelding van het bord. Iets wat ik een erg leuk detail vind. Het geheel is een feestelijk plaatje.

Keus

Wanneer het avondeten bijna klaar is, breekt daar het grote testmoment aan. Ik heb de keuze tussen een opstandige peuter en een zeer kritische kleuter. Moeilijke keuze vind ik zelf! Ik besluit het Bamboe Kinderservies in het midden van de tafel te zetten om te kijken wat de eerste reacties van beiden zijn. De kritische kleuter richt er direct z'n blik op en roept luidkeels door de kamer 'Wow, een kampeerbord! Mag ik daarvan eten mama?'. Ik schuif het bord zijn kant op. De opstandige peuter heeft de eer om de beker te testen. De kom zet ik naast mijn bord, want natuurlijk ben ik zelf ook erg nieuwsgierig.

 

Let the test begin

Het bord wordt gevuld met de warme maaltijd, de beker met water en in de kom doe ik een lekkere salade. Let the test begin! De kritische kleuter begint meteen te eten. De afbeelding op het bord zorgt voor een geweldig fantasieverhaal. Zo vormt de broccoli een bos en de gebakken aardappeltjes een kampvuur. Het diner veranderd zo voor hem in een spannend avontuur.

Drie keer over de kop

De opstandige dreumes kijkt enigszins teleurgesteld naar z'n nieuwe beker. Niet vanwege de beker, maar vanwege de inhoud. Hij had duidelijk liever sap gewild. Al snel volgt daar de reactie die de ultieme test voor dit product zal zijn. Hij steekt z'n arm uit en schuift de beker met een enorme vaart over de tafel. Hij stuitert drie keer over de kop om vervolgens een vlucht te maken richting de harde houten vloer. Ik durf haast niet te kijken...hij is nog heel! Geen deuk, kras of barst. Dit servies kan duidelijk tegen een stootje! 

Mooi hè

De kom staat te pronken naast mijn bord. Maar voordat ik er zelf een hapje uit kan nemen, vraagt de kritische kleuter waarom ik de kom heb. Deze hoort tenslotte bij het bord! Ik moet hem gelijk geven en schuif de kom met salade naast z'n bord. Vol trots kijkt hij naar het behaalde resultaat. 'Mooi hè mama', 'Heel erg mooi', antwoord ik tevreden.

Als nieuw

Na het eten plaats ik het bord, de beker en de kom in de vaatwasser en draai het gewoonlijke programma. Na ongeveer 1,5 uur haal ik het Bamboe Kinderservies uit de stomende vaatwasser. Het ziet er na een alledaags hectisch diner en een rondje vaatwasser gewoon nog als nieuw uit. Geweldig!

Fan

Ik ben erg onder de indruk van dit geweldige servies van ENGEL. celebrate for life. De uitstraling, de kwaliteit en het feit dat het veilig en milieubewust is maken het dat ik echt fan ben van dit product!

Kiddyz mag dit vrolijke

Bamboe Kinderservies 'Ice cream'

van ENGEL. celebrate for life weggeven!

Wil jij hem winnen?

Klik dan snel op onderstaande button

Deze actie loopt t/m 24 november 20.00 uur. 

Door deelname verklaar je akkoord te gaan met de

Wil je dit door Kiddyz geteste product bekijken?

Klik dan op onderstaande button

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!