Donsje Amsterdam, Pina schoentjes, review

(advertorial)

Kiddyz test deze keer de Pina schoentjes van Donsje Amsterdam!

De ontwerpen van het Amsterdamse label Donsje zijn geïnspireerd op de romantiek van vroeger en het stoere van nu! De producten zijn speciaal met de hand gemaakt van 100% kwalitatief goed leer om een comfortabele en gezonde basis voor de kleine voetjes te bieden. Zo kunnen baby's en peuters (van 0 tot 2 jaar) zich op een natuurlijke wijze ontwikkelen in de richting van hun eerste stapjes! De voetjes worden goed beschermd en krijgen ruimte om vrij te bewegen. Elk schoentje dat Donsje produceert beschikt over de cute-factor en is bestudeerd en gecontroleerd om de kleintjes de kwaliteit te geven die ze verdienen.-Donsje Amsterdam

Een kast vol

Keet is 9 maanden oud en behoorlijk ondernemend. Zo kruipt ze de hele kamer door en probeert ze zich zelfs al op te trekken aan het meubilair. Een bijkomend probleem is dat ze snel uitglijdt op de houten vloer. Ik heb inmiddels een kast vol antislip schoentjes en leuk ogende babyslofjes, maar deze zijn helaas verre van ideaal. Regelmatig verliest Keet ze binnen no-time, omdat ze te ruim zijn voor haar smalle voetjes. Of ze glijdt uit tijdens haar poging tot staan, doordat de zool onvoldoende grip geeft. Na een aantal keer halverwege de winkelstraat tot de conclusie te zijn gekomen dat er één schoentje mist, durf ik buitenshuis al helemaal geen gebruik meer te maken van deze loszittende en gladde ondingen. Namens Kiddyz mag ik de schoentjes van Donsje Amsterdam bij Keet testen. Handgemaakte en kwalitatief hoogstaande schoentjes, speciaal ontworpen en geproduceerd voor de kleintjes. Ik ben benieuwd!

hét perfecte cadeautje

Het modelletje dat Keet mag testen is de Pina Gevoerd - Koe Haar in de maat 6-12 maanden. De schoentjes zijn verpakt in een leuk wit zakje met een strik en rinkelend belletje. Hierdoor straalt het direct kwaliteit uit en is het hét perfecte cadeautje voor jezelf of voor iemand anders. Wat is het een feestje om dit zo te mogen ontvangen! Terwijl ik aandachtig het met zorg geproduceerde zakje open, is Keet d'r aandacht getrokken door het zacht rinkelende geluid van het zilveren belletje. Nieuwsgierig komt ze in rap tempo aangekropen en probeert ze zich op te trekken aan mijn benen. Met grote ogen volgt ze mijn bewegingen bij het verder uitpakken van de schoentjes. Het valt me op dat het zakje gemaakt is van een luchtdoorlatend materiaal, wat het uitermate geschikt maakt om de schoentjes in te bewaren. Ideaal voor in de bagage tijdens een weekendje weg of een langere vakantie. Uit dit functionele en vooral leuke zakje komt een prachtig paar gevoerde schoentjes. Dit is heel wat anders dan al die standaard exemplaren waar ik inmiddels bekend mee ben. Ze zien er geweldig uit!

goede werkomstandigheden

De schoentjes van Donsje Amsterdam worden gemaakt in Indonesië. Dit land staat voornamelijk bekend om het maken van schoenen en tassen, maar niet om het maken van kinderschoentjes. Daarom heeft Donsje daar haar eigen fabriek opgezet. Een plek die goede werkomstandigheden biedt voor haar werknemers. Door het leggen van continu contact met de fabriek en de fulltime aanwezige Nederlandse productiemanager in Indonesië is Donsje erg betrokken bij het gehele proces, van het leer uitzoeken tot en met de kwaliteitscontroles. Het enthousiaste en betrokken lokale Donsje team wordt met respect behandeld, ontvangt een eerlijk salaris en wordt opgeleid om Donsje producten te produceren met een oog voor detail.

geruwde en flexibele leren zool

Ik bestudeer de Pina schoentjes van Donsje Amsterdam aandachtig. Iets waar ik veelal tegenaanloop is de productie van de zool. Deze is vaak te glad of te hard waardoor hij niet flexibel is. Iets wat in deze fase van de ontwikkeling van Keet essentieel is. Het is belangrijk dat ze niet uitglijdt tijdens het leren staan en dat haar voetjes goed kunnen afrollen tijdens haar bewegingen. Deze schoentjes van Donsje hebben een geruwde en buigzame leren zool welke voldoende grip moet geven op een gladde ondergrond. Dat geeft me goede hoop. Verder zijn de schoentjes bijzonder goed afgewerkt en beschikken ze absoluut over de cute-factor!

Brede instap

Terwijl Keet druk in de weer is met het belletje aan het zakje doe ik de schoentjes bij haar aan. Aangezien mijn ondernemende meisje nooit stil zit, is dit normaal gesproken een hele klus. Zeker wanneer de schoentjes een smalle instap hebben en dus erg strak zijn. Hierdoor voorkom je hoogstwaarschijnlijk dat ze niet uit vallen tijdens een wandeling door de winkelstraat, maar  het is verre van ideaal in gebruik. Deze schoentjes van Donsje hebben een brede instap waardoor ik Keet d'r voetjes er makkelijk in kan schuiven. Wanneer ik de leren veters vervolgens aantrek en strik, wordt mij duidelijk hoe goed de pasvorm van dit model is. Ze zitten als gegoten! Wanneer ik haar voor me op de grond zet en naar de schoentjes kijk, bedenk ik me hoe heerlijk dit voor haar moet zijn. De zachte voering in combinatie met de flexibliteit en de aansluitende pasvorm.

trendy schoeisel

Heel eventjes moet Keet wennen aan het feit dat ze iets aan haar voetjes heeft, maar al snel komt ze in actie. Tijdens het kruipen blijven ze perfect zitten en belemmeren ze haar bewegingen niet. Wanneer ze bij de bank aankomt, volgt voor mij de ultieme test... zal ze uitglijden?! Vol goede moed trekt ze zich op en sleept ze haar voetjes onder haar lichaam. Eerst één voetje, dan twee... ze staat als een huis! De antislip zool doet hier duidelijk haar werk. Tijdens de ontdekkingstocht binnenshuis blijven ze geweldig zitten. Ik ben benieuwd hoe dit tijdens haar getrappel in de buggy zal zijn. Onderweg naar de winkels houd ik haar voetjes angstvallig in de gaten. Ze gaan flink tekeer, maar de schoentjes blijven goed zitten. Dat deze schoentjes van Donsje Amsterdam de cute-factor hebben, blijkt al snel door het aantal reacties dat ik van omstanders krijg. De één na de ander plaatst een positieve opmerking over het trendy schoeisel van mijn kleine meid.

Musthave

Ik ben overtuigd... Donsje Amsterdam produceert geweldige, kwalitatief hoogstaande en vooral functionele schoentjes voor de kleintjes. Heb of ken je zelf ook een kleintje voor wie de Pina schoentjes een absolute musthave zijn? Kiddyz mag een paar Pina Gevoerd - Nubuck Poeder  (6-12 maanden) weggeven! Wil je kans maken? Kijk dan snel naar onderstaande winactie!

Kiddyz mag een paar

Pina Gevoerd - Nubuck Poeder

(6 - 12 maanden)

t.w.v. €49,- weggeven


Wil jij ze winnen?


Klik op onderstaande button

voor de winactie

Deze actie loopt t/m 11 juni 20.00 uur. 

Door deelname verklaar je akkoord te gaan met 

Wil je dit door Kiddyz geteste product bekijken?
Klik dan op onderstaande button

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!