Review Lilliputiens fotoboek Louise & Co

(advertorial)

Kiddyz test deze keer HET LILLIPUTIENS FOTOBOEK LOUISE & CO

Lilliputiens speelgoed laat zich niet zomaar beschrijven. En toch, als er één woord is waar alles onder mag, dan is dit verwondering. De magie van verborgen verrassingen, prikkels die nieuwsgierig maken, vormen die aan het denken zetten... ieder speeltje is een ontdekkingsreis. In een wereld vol kleine wondertjes straalt elk stuk speelgoed zijn eigen, vrolijke verhaal uit. De talrijke mascottes hebben ieder hun eigen magisch universum. Een verscheidenheid aan zachte stoffen en ontwapenende personages wekken zijn vertrouwen, de vele vormen, kleuren, geluiden, ... dagen steeds opnieuw zijn onderzoekende geest uit. Een plezierige, kwaliteitsvolle en 100% veilige manier van leren. -Lilliputiens

VOORLEZEN IS BELANGRIJK

Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor de kleintjes als voor de ouders. Daarnaast is het ook nog eens heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. In de eerste plaats  is voorlezen goed voor de taalontwikkeling, kinderen leren nieuwe woorden en een goede zinsopbouw. Daarnaast leren ze goed luisteren en zich te concentreren. Afhankelijk van het onderwerp van het boek leert het kind ook veel over de wereld om zich heen en wordt de fantasiewereld geprikkeld. Maak je van het voorlezen een vast onderdeel van de dagstructuur, bijvoorbeeld iedere avond een verhaaltje voor het slapen gaan, dan helpt het om rust en regelmaat te brengen. Hierdoor slapen ze over het algemeen beter, wat weer andere voordelen heeft voor de ontwikkeling van het kind. Al vanaf de leeftijd van 3/4 maanden kun je beginnen met het benoemen van eenvoudige tekeningen in een boek. Wanneer een kleintje 9/10 maanden oud is, kun je starten met het voorlezen van korte verhaaltjes (bron). 

FIJNSTE MOMENTJES VAN DE DAG

Als klein meisje was ik altijd al gek op boeken. Iedere avond las mijn vader mij en mijn jongere zusje voor uit de mooiste en meest spannende boeken. In mijn herinnering waren die voorleesmomentjes de fijnste momentjes van de dag. Papa had de volledige aandacht voor mij en mijn zusje, het voelde veilig en het was altijd reuze gezellig. Een gevoel dat ik dolgraag aan mijn dochter Floor (2 jaar) wil meegeven. Iedere avond na het badje is het tijd voor een verhaaltje. De ene keer kiezen we een avontuur van Jip & Janneke en de andere keer een vrolijk gekleurd prentenboek die tot de verbeelding spreekt. Een fijn momentje voor mijn dochter én voor mij.

VOL VERWONDERING

Namens Kiddyz krijg ik de kans om het Lilliputiens Fotoboek Louise & Co te testen. Een hardcover prentenboek over Louise, de mooie eenhoorn. Vol verwondering sla ik de bladzijden om en bekijk ik de prachtige prenten. Pas op de laatste bladzijde kom ik tot de ontdekking dat er helemaal geen tekst in staat. Doordat de afbeeldingen zó tot de verbeelding spreken, heb ik dit  eerder niet gemist. Het meest geweldige aan dit boek is dat je er foto's in kunt stoppen, van jezelf, je vrienden of je familie. Zo maak je je eigen unieke verhaal. Ik zoek een paar mooie foto's van Floor en ons gezin en plaats ze eenvoudig in het boek. We gaan op reis... samen met Louise en haar vriendjes. Ik ben benieuwd wat Floor van dit avontuur vindt. 

EEN FEESTJE

Wanneer de avond aanbreekt en het bijna tijd is om te gaan slapen, neemt Floor plaats bij mij op schoot. We zijn "klaar voor vertrek" wanneer ik Louise & Co pak en de eerste bladzijde omsla. Floor herkent zichzelf direct in de grote blauwe boot en begint enthousiast te wijzen. Ze kijkt haar ogen uit naar de kleurige pagina en lijkt aandachtig te luisteren naar mijn fantasierijke verhaal. Haar verbazing is groot wanneer blijkt dat ook papa en mama mee op reis zijn met Louise de eenhoorn. We beleven een spannend avontuur op de hoge golven van de oceaan, de wiebelde wagon en de snelle brandweerwagen. Samen eten we een ijsje aan het strand, besturen we een helicopter en zingen we liedjes in de skilift.  Jip & Janneke moet de avonden die volgen in de kast blijven staan. Floor wil enkel nog lezen uit Louise & Co. Het leuke is dat je iedere keer een ander verhaal kunt bedenken bij de tot de verbeelding sprekende prenten.  Ook de foto's zijn eenvoudig te wijzigen. Zo heeft de hond inmiddels al mogen genieten van een heerlijk ijsje en heeft opa de helicopter bestuurd. Het is een feestje om keer op keer met Louise & Co op reis te gaan. 

SMART WONDERS

Wat dit leuke boekje nóg leuker maakt, is de interactieve Smart Wonders app die virtuele wondertjes tot leven brengt. Samen met je kind de leukste puzzels oplossen is niet alleen een fijn moment voor jullie samen, maar ook erg leerzaam. Daarnaast stimuleert het ook nog eens de verbeelding en verwondering van je kleintje. Ben je nieuwsgierig hoe dit precies in z'n werk gaat? Neem dan HIER eens een kijkje. 


Wil je dit door Kiddyz geteste product bekijken?
Klik dan op onderstaande button

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!