Smart Wishbone Thermometer, infrarood thermometer, review

(advertorial)

Kiddyz test deze keer de Smart Wishbone™ thermometer

Wishbone™ is de kleinste en intelligentste thermometer die contactloze temperatuur metingen kan uitvoeren! Met Wishbone™ meet je op een afstand van 3 tot 5 cm binnen 2 seconden de temperatuur van je lichaam, omgeving of andere objecten. Eenvoudig aan te sluiten op je smartphone of tablet (geschikt voor Apple vanaf iOS 7.0 en 90% van de Android toestellen vanaf versie 2.3).-Wishbone™

Nauwkeurig

Hoewel vroeger werd gedacht dat de metingen op afstand met een infrarood thermometer minder nauwkeurig zouden zijn, is de technologie tegenwoordig zodanig ontwikkeld dat dit verschil te verwaarlozen is. Een infrarood thermometer is even nauwkeurig als een thermometer die oraal, rectaal of via het oor werkt.

Tijdrovend

Tijdens mijn beroep als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf kom ik regelmatig in aanraking met het meten van de lichaamstemperatuur. Een handeling die veel kinderen als vervelend ervaren. Daarnaast komt er ook een stukje hygiëne bij kijken. Bij rectaal en oraal meten, moet je  naast het gebruik van een speciaal thermometerhoesje de thermometer achteraf reinigen met ontsmettings-alcohol. Ook de oor-thermometer komt in contact met de huid waardoor gebruik van speciale hoesjes en ontsmetting noodzakelijk zijn. Allemaal behoorlijk tijdrovend. Wishbone™ komt met dé oplossing... een contactloze Smart Thermometer die binnen 2 seconden de temperatuur meet. Namens Kiddyz krijg ik de kans om hem te testen. 

meteen duidelijk

Ik ontvang de Wishbone™ in een handige reisetui met clip. Ideaal om hem veilig in op te kunnen bergen, binnenshuis of tijdens een uitstapje. Verder zijn er een handleiding, temperatuur-kaart en een tweetal (extra) batterijen toegevoegd. Deze Smart Thermometer kan diverse metingen verrichten. Naast de lichaamstemperatuur kan hij de omgevingstemperatuur, objecttemperatuur en de temperatuur van een huisdier meten. Meer dan deze kleine gadget en de app Wishbone Thermometer , welke gratis te verkrijgen is in de App Store of Google Play, is daar niet voor nodig. Ik download de app direct op de aanwezige iPad. Zonder een wir-war aan informatie te moeten doorscrollen, is het principe mij meteen duidelijk. Een overzichtelijk keuzemenu verschijnt in mijn beeld. Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en besluit direct de werking van deze Smart Thermometer te gaan testen. Ik steek de Wishbone™ in de uitgang voor de oortelefoon en zie in de rechterbovenhoek van de iPad een groen verbindingssymbool verschijnen. Ik tik op het omgeving temp-icoontje op het startscherm. Vervolgens tik ik op het vinger-icoontje, wacht 2 seconden en zie een temperatuur van 20 ℃ op het scherm verschijnen.

uitkomst

Terwijl ik met volle verbazing naar mijn scherm kijk, hoor ik op de achtergrond een baby huilen. Ik kijk op de klok... tijd voor de fles. Iedere ouder of verzorger van jonge kinderen is bekend met het probleem om een flesvoeding op de juiste temperatuur te krijgen. Hij is al snel te heet waardoor er kans is op verbranding of te koud waardoor het kind weigert te drinken. Na de test van een druppeltje melk op je pols, nogmaals opwarmen in de flessenwarmer of juist afkoelen in de koelkast, blijft het een wilde gok of de temperatuur goed is. De Smart Wishbone™ Thermometer moet in deze situatie uitkomst bieden. Na het bereiden van de voeding pak ik de iPad inclusief Wishbone™ er weer bij. Deze keer tik ik op het object temp-icoontje, positioneer ik de sensorzijde op 3 tot 5 cm afstand van de melk en tik ik op het vinger-icoontje. Na 2 seconden lees ik een temperatuur van 37℃ af. De ideale temperatuur ligt tussen de 30-35℃, dus deze fles is nog iets te warm. Na 5 minuten afkoelen herhaal ik de meting... 35℃. Nu weet ik zeker dat de temperatuur van de melk goed is. Ik bedenk me hoe fijn deze functie moet zijn voor het meten van de warmte van een babybadje. Zeker tijdens de eerste weken na de geboorte kan een ouder hier erg onzeker over zijn.

In kaart brengen

In de opvang heb je regelmatig te maken met de meest uiteenlopende virussen. Hoe goed de hygiëne ook is, je ontkomt er niet aan dat kinderen elkaar aansteken. Kinderen hebben deze virussen nodig om een weerstand op te kunnen bouwen. Het nadeel is dat er met enige regelmaat getemperatuurd moet worden. Een tijdrovende handeling die veel kinderen als vervelend ervaren. Dankzij de Smart Wishbone™ Thermometer kan ik binnen een paar minuten duidelijkheid krijgen over de temperatuur van ieder individu op de groep. Ik tik op het lichaam-icoontje in het startscherm. Het is belangrijk dat ik de sensorzijde van de Wishbone™ verticaal richting de slaap of het midden van het hoofd tot een afstand van 3 tot 5 cm positioneer. Ik druk op het vinger-icoontje terwijl ik deze positie gedurende 2 seconden aanhoud. Wanneer de temperatuur in beeld verschijnt, kan ik de gegevens eventueel opslaan. Een handige functie voor wanneer ik het verloop van de temperatuur in kaart wil brengen. Daar waar temperaturen tijdens de slaap van een kind voorheen onmogelijk was, kan de Wishbone™ op ieder gewenst moment gebruikt worden. Ook handig voor ouders die hun zieke kind tijdens de nacht graag in de gaten willen houden.

Musthave

Ik kan niet anders dan dolenthousiast zijn over de Smart Wishbone™ Thermometer. Het bespaart tijd, tranen en onzekerheid. Een uitkomst voor ouder en kind! Dat ik niet de enigste ben die enthousiast is over dit product blijkt uit de nominatie voor de felbegeerde titel Baby Product van het Jaar.  Ben je zelf ook benieuwd naar dit geweldige product? Kiddyz mag er één weggeven! Wil je kans maken? Kijk dan snel naar onderstaande winactie.

Kiddyz mag een

Smart Wishbone™ Thermometer

t.w.v. €39,99 weggeven!

 

Wil jij hem winnen?

 

Klik op onderstaande button

voor de winactie

 

Deze actie loopt t/m 13 juli 20.00 uur. 

Door deelname verklaar je akkoord te gaan met 

Wil je dit door Kiddyz geteste product bekijken?
Klik dan op onderstaande button

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!