ONTWIKKELING

Baby's eerste jaar

Na een zwangerschap van gemiddeld negen maanden is je baby van een bevruchte eicel uitgegroeid tot een compleet mensje. Tijdens het eerste levensjaar dat volgt ontwikkelt hij zich in rap tempo verder. Motoriek, emotionele ontwikkeling, slaapritme, taalontwikkeling... van een hulpeloos baby'tje verandert jouw kleintje in een ondernemende dreumes.

meer lezen

De speen

Is de speen slecht voor het gebit? Helpt de speen wiegendood voorkomen? Krijgt een kind spraakproblemen door de speen? Het gebruik van de speen brengt veel vragen met zich mee...

meer lezen

Op het potje

Je leest het in alle boekjes, dit is hèt moment! Je kind is nu twee jaar oud, dus je "moet" gaan beginnen met het trainen van de zindelijkheid. Maar hoe ga je dit aanpakken?

meer lezen

De eerste stapjes

'Nee, hij kan inderdaad nog niet lopen, maar dat komt wel goed hoor...hij is pas net 1 jaar geworden'. Terwijl ik het vol overtuiging zeg, ga ik diep van binnen kapot door onzekerheid. Moet mijn mannetje niet al lang kunnen lopen?!

meer lezen

Niet weggaan

Hartverscheurend, wanneer je kindje het op een gillen zet zodra je de crèche verlaat. De leidster zegt nog geruststellend dat het over 5 minuten over zal zijn en dat het héél normaal is. Maar eenmaal in de auto voel je je schuldig dat je hem hebt 'achtergelaten'.

meer lezen

Ik kan het zelf

Nee mama...ikke zelluf doen! Wanneer de leeftijd van 2 jaar bereikt is, voelt de peuter zich al heel groot. En dit laat hij maar al te graag de hele dag zien. Super knap! Maar het vraagt om héél veel geduld en tijd van ons als ouders en dat is niet altijd even makkelijk.

meer lezen

Knuffeltijd

Bijna ieder kind heeft er wel één, een lievelingsknuffel. Meestal wordt rond de 8 maanden duidelijk welke knuffel deze speciale rol op zich mag nemen.

 

meer lezen

Speelkwartier

Je ontkomt er niet aan... Al snel verandert je huis in een uitgebreide speelplaats met alles wat die kleine zich wenst binnen handbereik. Van kleine lego stenen tot enorme loopauto's. Maar is alles wel veilig genoeg?

 

 

meer lezen

INFORMATIE

VOLG ONS

ZWANGER?

Schrijf je HIER in voor het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos!